in verdere ontwikkeling:

Café the Glowing Pickle


Electric Circus blijft elektromechanische figuren en automatische miniatuuruitvoeringen bouwen. De show 'Café the Glowing Pickle' is hiervan het resultaat!

Het geluid van een krakende deur was de inspiratie voor deze kleine automatische show. Er is uitgebreid onderzoek gedaan (en gaat verder) tot het akoestisch en mechanisch genereren van allerlei geluiden. Tijdens de uitvoering vormen deze een compositie. Het is uiteindelijk een muziekstuk zonder speakers, in een tekenfilm zonder film!

Non Virtual Reality


In de winter van 2021 (Corcona)hebben we noodgedwongen een installatie achter 3 grote ramen geplaatst, in Dokhuis galerie te Amsterdam. Het publiek kon buiten sensoren triggeren om delen van de installatie in beweging te zetten...het draaide dag en nacht!

Deze vorm 'een expositie in beweging' was een nieuwe ontdekking en geeft de mogelijkheid om ons werk te tonen op ander soort plekken dan straat - en theater- festivals..

molen op drift:

-->

spelen en experimenteren

spelen:
dit tekenmachientje maakt in een slakkentempo patronen in het zand, eindeloos.

De behekste kroonluchter:
deze kroonluchter lijkt tot leven te komen. Het begint te draaien en de vlammen groeien hoger en hoger. Dit resulteert in een hypnotiserende spektakel van vlammen die verschillende vormen en kleuren aannemen.

experiment:
Een experiment met waterstof gas in een 40 meter lange worsthulst...om de voortplantings snelheid van de vlam te testen. Die bleek een duizelingwekkende 7000 km /uur.


bromfiets experiment:

super zuinige motor op licht gewicht fiets; deze bromfiets zou 500 km op 1 liter benzine moeten doen


De behekste kroonluchter:
een sculptuur van bewegende vuur


balanceren met waterstofgas


pannenkoek-machine:

pannenkoek-machine: pannenkoek wordt automatisch omgedraaid. Nog niet helemaal geslaagd, met de hand bakken gaat sneller (wel minder leuk)


water-lager


natuurlijke omgeving rond de werkplaats

making of...

Electric Circus is ontstaan op de inmiddels ontzielde vrijplaats ADM.
In 2019 is Electric circus neergestreken op het Domijn in Weesp