Café the Glowing Pickle

NEW

De afgelopen jaren heeft Electric Circus zich toegespitst op automatische miniatuurvoorstellingen. ‘ter plekke gegenereerde animaties’ zonder scherm of projecties (!): alle personages en scènes zijn fysiek aanwezig en alle geluiden worden akoestisch gegenereerd door machines. Deze techniek die is vrij uniek in het straat theater, 'Headspace' was het eerste resultaat hiervan. In 2021 is Electric Circus begonnen met het ontwikkelen van een 2e installatie, na enige oponthoud en vertraging is de draad nu weer opgepakt. 'Café the Glowing Pickle ' zal vanaf July 2024 te zien zijn.

'Café the Glowing Pickle'
...is een miniatuurcafé ter grootte van een kleine keukentafel. De klanten in het café zijn allemaal kleine, levensechte robots. Het publiek wordt uitgenodigd om heel dichtbij te zitten, het voelt alsof ze tussen de drinkende menigte zijn.
In het begin is het niet de meest spannende bar, iedereen lijkt zich te vervelen, maar dan gaat, met een piepend geluid, de deur open.. een vreemdeling komt binnen en dat verandert alles...

Het geluid van die piepende deur was de inspiratie voor dit verhaal. Er is uitgebreid onderzoek gedaan (en loopt nog) naar het akoestisch en mechanisch opwekken van het geluid van een piepende deur en andere typische bargeluiden. In dit kleine verhaal transformeert uiteindelijk het chaotische bargeluid in een heus muziekstuk.


installatie
De basis van de voorstelling is af, er zijn al try-outs gedaan. Voor deze try-outs is de bus van Electric Circus gebruikt als theater. Momenteel is Electric Circus de opstelling aan het ontwerpen, waarin deze automatische voorstelling zal plaats vinden. De toeschouwers zullen niet met hun hele lijf dit theater betreden maar enkel met hun hoofd; door vensters in de wanden..

In groepjes van zo’n 8 bezoekers, kan de 5 minuten durende voorstelling beleefd worden..Het is muziek zonder luidsprekers in een animatie zonder scherm.