Café the Glowing Pickle

NEW

De afgelopen jaren heeft Electric Circus zich toegespitst op automatische miniatuurvoorstellingen. ‘ter plekke gegenereerde animaties’ zonder scherm of projecties (!): alle personages en scènes zijn fysiek aanwezig en alle geluiden worden akoestisch gegenereerd door machines. Deze techniek die is vrij uniek in het straat theater, 'Headspace' was het eerste resultaat hiervan. In 2021 is Electric Circus begonnen met het ontwikkelen van een 2e installatie, na enige oponthoud en vertraging is de draad nu weer opgepakt. 'Café the Glowing Pickle ' zal vanaf July 2024 te zien zijn.

'Café the Glowing Pickle'
...is een miniatuurcafé ter grootte van een kleine keukentafel. de stamgasten zitten vol motoren en electronica en leiden hun eigen kleine leventje daar in dat kleine automata café. Het publiek wordt uitgenodigd om heel dichtbij te zitten, het voelt alsof ze tussen de drinkende menigte zijn.
In het begin is het niet de meest spannende bar, iedereen lijkt zich te vervelen, maar dan gaat, met een piepend geluid, de deur open.. een vreemdeling komt binnen en dat verandert alles...

Het geluid van die piepende deur was de inspiratie voor dit verhaal. Er is uitgebreid onderzoek gedaan (en loopt nog) naar het akoestisch en mechanisch opwekken van het geluid van een piepende deur en andere typische bargeluiden. In dit kleine verhaal transformeert uiteindelijk het chaotische bargeluid in een heus muziekstuk.


installatie
Het miniature theater zelf is in de bus van Electric Circus geplaatst, de bezoekers staan buiten de bus; zij kunnen aanschuiven aan de bar onder een tent-luifel die aan de bus hangt. De bar sluit aan bij het interieur van het miniature cafe (in de bus), maakt er bijna deel van uit. Het publiek ziet Café the Glowing Pickle achter de bar waar het verhaal over de kleine stamgasten zich ontvouwt..

In groepjes van zo’n 10 bezoekers, kan de 5 minuten durende voorstelling beleefd worden..Het is muziek zonder luidsprekers in een animatie zonder scherm.