Mirjam Langemeijer
Mirjam Langemeijer
Mirjam Langemeijer
Mirjam Langemeijer

Mirjam Langemeijer (1976); poppenspeelster en een maker van (ver)beeldend theater. Samen met haar tweelingzus, Mischa Langemeijer, heeft ze tussen 1999 en 2004 een aantal originele voorstellingen geproduceerd. Deze hebben ze onder de naam 'Compagnie de Draak' uitgevoerd op verschillende festivals in Europa. Mirjam heeft uitgebreid geëxperimenteerd met de kunst van het poppentheater, in het bijzonder in straat theater voorstellingen.
Sinds 2004 werkt Mirjam in nauwe samenwerking met kunstenaar / uitvinder Fred Abels. Samen zoeken ze naar nieuwe benaderingen van poppenspel en zijn pioniers op het gebied van de combinatie straat/poppen-theater en animatronics.

de Zeecontainer

'de Zeecontainer’ is een poëtische voorstelling die zich afspeelt in een draagbare kist...
De kist heeft een hypnotiserend mechanisme, betoverende muziek, intrigerende wezens en magische lichtjes verborgen. MIR kan rondlopen met de kist, zodra de voorstelling begint is deze op een vaste plek. Elke voorstelling duurt ongeveer 15 min. voor een publiek van max 25 persoon.

Deze voorstelling wordt nog gespeeld! video zeecontainer, mirjam langemeijer

Lisa

De poppen van Mirjam zijn gemaakt van allerlei materiaal, hout, stof, metaal, rubber.. het is maar net waar de pop 'naar vraagt'. De karakters van de poppen ontstaan tijdens het maak proces en brengen een eigen verhaal mee.
'Lisa' is het eerste mensje dat Mirjam maakte, een speels androgyn jong type met een soepele ruggengraat. Ze heeft al verschillende verhalen gekregen, helaas nog geen van allen uitgewerkt..

Arabella

Arabella, is een klein wit spinnetje, ze is ballerina en koorddanser, ze is geïnspireerd op Betty Boop. Ze is naïef en bijzonder, maar eigenlijk doet ze niks anders dan haar natuur haar voorschrijft, immers alle spinnen koordansen! En iedereen met veel benen zou willen dansen!

Arabella is tot leven gekomen in Ierland. In een klein stenen hutje, binnen de muren van een oud statig landhuis bij Athenry. Op zonnige dagen waande je je daar in een sprookjes kasteel, op gure dagen was het een spookhuis, verhalen lagen tussen de kieren van de houten vloer, verstoft, vergeten...soms vloog er wel eens eentje door de lucht en een enkele keer vingen we er een..

Puikebuiken

MIR heeft verschillende voorstellingen gemaakt en gespeeld. Ze is in 1999 begonnen onder de naam Puikebuiken, die naam kreeg zij dankzij haar eerste marionet: de gevleugelde roodkap, met haar mooie ronde buik. Daarna is MIR verder gegaan onder de naam Compagnie de Draak, een verwijzing naar het woeste beest dat bestaat dankzij onze verbeeldingskracht.
Onder enkele voorstelling van Puikebuiken/Compagnie de Draak

Het Grote Mini Theater

Het Grote Mini Theater van Compagnie de Draak is een héél klein theatertje. In dit marionetten theatertje van 1 bij 2 meter groot is slechts plek voor 2 tot 5 ..(.mits klein van stuk) toeschouwers. Het publiek kan plaats nemen voor een exclusieve poppen show die zich vlak voor hun neus af speelt. De nieuwsgierigen buiten zijn van harte welkom om tussen de gordijnen door te gluren.

‘De wonderen der natuur zijn de wereld nog niet uit’
Dit is een circus van insecten die hun aangeboren trucjes laten zien. Kom tot zien en aanschouw; de koordansende ballerina spin, Arabella. De charmante rups met haar metamorfose act, Annie. De soepele, siamese regenworm, Silly en Sally....en meer.

Rikketiktjilp

Je hart op de goede plaats hebben.
Daarover ging de voorstelling 'Rikketiktjilp'. In dit fantasierijke verhaal gaat Sketje op zoek naar een prachtig hart, dat zulke mooie liederen zingt zodat dit hart lijkt op een vogel…een wonderlijk hartenvogeltje. Na een langdurige zoektocht samen met Mollie de muilezel, vinden ze het hartenvogeltje, maar het vogeltje blijkt een eigenaar te hebben.
En wat voor een eigenaar...

Zeestorm in een Spinnenweb

Ergens onder de oneindige sterrenhemel ligt een immense oceaan. En in deze immense oceaan dobbert een robuust scheepje. Op dit robuuste scheepje staat en houten hut. In deze houten hut zit een wilde zeeman. En in deze wilde zeeman schuilt een verlangen. Een verlangen naar...hé! Er schuilt nog meer! In een donker hoekje van de hut schuilt een klein spinnetje. En in dat kleine spinnetje zitten grote plannen, bijzondere talenten en onmogelijke ambities.

Kom tot zien!
Arabella, het charmante spinnetje dat al koordansend een vriendschap sluit met een wilde zeeman.